Forumregels

Moderator: Rob

Gesloten
Gebruikersavatar
Rob
Site Admin
Berichten: 414
Lid geworden op: 10 aug 2011, 21:05
Locatie: Lichtaart
Contacteer:

Forumregels

Bericht door Rob »

Forumregels Hosta's Lage Landen (HLL)

Het Hostaforum Lage Landen (afgekort HLL) nodigt je uit om informatie te delen, vragen te stellen of van gedachten te wisselen over hosta's. Het forum is een platform dat discussies en meningen tussen bezoekers mogelijk maakt. Deelname aan dit forum impliceert dat je automatisch akkoord gaat met de onderstaande forumregels.

Om het forum gezond te houden zijn er een aantal forumregels. Lees ze aandachtig en hou je er aan!

Aansprakelijkheid

De inhoud van dit forum is uitsluitend bedoeld ter informatie. HLL kan op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor welk nadelig gevolg ook door op het forum geposte aanbevelingen of raadgevingen van andere forumleden. HLL kan dus op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor de consequenties die voortkomen uit de inhoud die is geplaatst door bezoekers op het forum.

De regels

Zoek goed uit in welke rubriek je bericht past en plaats het bericht in dit forum.
Dit is een Nederlandstalig forum, gebruik daarom beschaafd Nederlands.
Let voor de leesbaarheid op goed gebruik van leestekens en hoofdletters. Hoofdletters in een tekst wordt aanzien als roepen, schreeuwen, vermijd dit dus.
Post geen kwetsende of aanstootgevende berichten net zoals discriminatie en schelden.
Geef een duidelijke titel aan je bericht. Als je een antwoord geeft op een forumbericht vermeld dan ook duidelijk de titel waar het over gaat. Dus plaats géén nietszeggende titel zoals: antwoord, vraagje, replay enz. Dit wordt niet gelezen.
Geen crossposting (2 of meer keer hetzelfde bericht in de diverse forums).
Er mogen geen berichten worden geplaatst die strijdig zijn met de wet.
Privacy van individuen mag niet worden geschaad door hun namen en/of adressen te vermelden op het forum. Wil je graag adressen doorkrijgen doe dit via jouw privé e-mail. Om misbruik te voorkomen mogen geen namen,(e-mail)adressen van dierenartsen, therapeuten, specialisten ed worden vermeld. Doe dit wederom via privé e-mail.


Netiquette

Netiquette is een samentrekking van de woorden netwerk en etiquette en behandelt eigenlijk de do's en don'ts van online communicatie. Netiquette omvat tegelijkertijd de gebruikelijke beleefdheid en de informele regels die op het Internet gelden.
Bij internet-communicatie gelden in feite dezelfde waarden en normen als in het dagdagelijkse leven: 'behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden door anderen'. Met andere woorden, toon beleefdheid tegenover de anderen in de internetgemeenschap. Het lijkt dan misschien wel dat je met een anonieme computer communiceert, aan de andere kant zit er ook een mens van vlees en bloed.

Gebruik enkel kleine letters, HOOFDLETTERS gebruiken staat in deze omgevingen gelijk met roepen. Vergelijk het met een café waar een aantal mensen met elkaar babbelen, als 1 of meerdere personen beginnen roepen, verstoort dat de anderen hun gesprek en zorgt voor irritatie.

Gebruik geen scheldwoorden. Let op je woorden.
In een discussie respecteer iemands mening, anders ontaard het al snel in wat als een 'flame-war' bekend staat. Een persoon ontketent een kettingreactie van scheldtirades op 1 persoon of iedereen op mekaar. Het is niet nodig hier bij te vermelden dat dit niet in dank wordt afgenomen. Vermijd dus al te extreme standpunten en denk eraan dat aan de andere kant iemand aanstoot kan nemen aan jouw opinies.

Weersta aan de verleiding om anderen te beledigen indien je je verongelijkt voelt. Denk eraan dat de discussies openbaar zijn en dat het de bedoeling is een constructieve discussie op gang te brengen.

Misbruik van het forum

Berichten die, naar oordeel van HLL en/of de moderator(s), niet geschikt zijn voor een bepaald forum kunnen zonder opgave van redenen geheel of gedeeltelijk verplaatst of verwijderd worden.

Indien uw e-mail adres of IP-adres op de zwarte lijst staat heb je geen toegang meer tot het forum.
Laat van je horen op het forum.
Als iedereen alleen kijkt en niets schrijft, gebeurt er niets.
Gebruikersavatar
Rob
Site Admin
Berichten: 414
Lid geworden op: 10 aug 2011, 21:05
Locatie: Lichtaart
Contacteer:

Re: Forumregels

Bericht door Rob »

De forumregels doornemen kan een hele klus lijken, maar in feite komt het er op neer dat alle leden op een beschaafde manier met elkaar omgaan:
  • Respecteer ieders privacy en waardigheid
  • Vertel geen onzin/onwaarheden
  • Verzorg je taal een beetje
  • Kwets geen andere mensen
  • Blijf niet oeverloos discussiëren
Maar vooral:
  • Hoe meer actieve deelnemers, hoe beter het forum. Laat je dus niet afschrikken door een paar regeltjes
Laat van je horen op het forum.
Als iedereen alleen kijkt en niets schrijft, gebeurt er niets.
Gesloten